måndag 7 juni 2010

Invigningen avklarad!


Foto: Pelle Dalberg

Förra helgen, lördagen den 29 maj invigdes äntligen Verles gammelskog! Jag har hållit på med planeringen av denna dag tillsammans med Ales kommunekolog Göran Fransson i flera månader och har haft tankarna fyllda med inget annat än VERLE, VERLE och åter VERLE, därför känns det nästan konstigt att allt är över nu.. Men nu kan vi alla inom stiftelsen samt alla som kämpat med oss för Verles bevarande, äntligen pusta ut en aning, nu när vi vet att Verle är säkrad för all framtid!

Invigningen tog sin början med Korpmor och hennes vänner som sakta smög fram bakom de stora vackra träden med trummor i händerna och med sina vackra röster kallade på Verleskogens andeväsen, tro på det eller ej men i mina ögon var det en magisk stund och en perfekt start på dagen.

Jag klev upp på vår talarstol (en mossbevuxen sten) och tackade alla för att denna dag blev möjlig, därefter steg representanter från Västkuststiftelsen och Länsstyrelsen upp på stenen och sista talaren ut var Ales kommunstyrelseordförande Jarl Karlsson som i sitt tal berättade om att bevarandet av Verleskogen var bland det viktigaste som politikerna i Ale hade åstadkommit. Därefter blev det bandklippning och därmed förklarades Verles gammelskog invigd!


Foto: Åke Karlsson

Vi delade upp oss sedan i tre grupper, vi var ungefär 70 personer på plats, och fick oss en härlig guidad tur genom skogen. Jag hängde på Pelle Dalbergs gäng och det var både intressant och underhållande att lyssna till Pelle. Det märktes väl att han har spenderat otaligt många timmar i Verleskogen och berättade för oss om Verleskogens fågelliv, visade oss tjäderspelsplatserna och tog berättade allt möjligt om alla dessa stora och små djur som bor i skogen. Vi fick se riktigt fina grova tallar och granar och det sjöd av skratt i hela skogen.


Foto: Hanna Olovson

Efter drygt en timma var vi tillbaka från rundvandringen och blev bjudna på kaffe och bullar och fick njuta av vackra folkvisor framförda av Anton Höber. Stämningen var riktigt härlig och jag kände att jag äntligen kunde slappna av en aning och bara njuta av gammelskogen. Jag fick mig ett par goda samtal med en del besökare och min uppfattning var att alla var riktigt nöjda med dagen. Så tack till er alla som hjälpte till med denna underbara dag och tusen tack till alla er som kom och delade denna dag med oss! Jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan invigningen av nästa skog som Ett klick för skogen bevarar, tar sin plats!


Foto: Pelle Dalberg

Om ni kikar in på denna länk kan ni läsa mer om Verleskogens invigning i Ale kuriren http://www.alekuriren.se/arkiv/v2210/veckans/11.pdf


Ha det så gott!
/ Paulina N

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du är så himla duktig, Paulina. Bra jobbat och grattis!

    SvaraRadera
  2. Tusen tack! Det var mycket snälla ord :)

    SvaraRadera