fredag 2 december 2011

Pepparkaksgran och den bästa julklappen!


Vi har nu dykt ner i decembermånaden, en av mina favoritmånader måste jag medge, och nej jag känner aldrig av julstressen, det blir ju vad man gör det till. Jag försöker njuta så mycket det bara går av alla ljus som strömmar ur pyntade fönster, dofterna av nybakade lussekatter, pepparkaker och rykande glögg och ströva omkring på julmarkander som ger en känsla av en tid innan alla gigantiska shopping gallerior som definitivt bara sabbar julstämningen enligt min mening. Det enda som gör mig en aningens nedstämd är samtalen jag hör runt omkring mig om hur många julklappar man MÅSTE köpa, avslutandes med en lååång suck. Vadå MÅSTE?! Vem har bestämt det? Coca Cola company? Disney? Barnen? Nä, är det inte dags kära vänner att ta tillbaka den sanna julefriden där man samlas inom familjen, äter gott, njuter av ledigheten utan några måsten, gör något tillsammans som inte behöver leda till minustecken på kontot och bara tar in alla sinnesintryck i form allt jag just nämnt här ovan.
Men visst blir det julklappar i år också, det hör ändå till, inga berg av dem, utan något som verkligen betyder någonting, gör nytta och aktiverar till familjeumgänge. Jag kommer satsa på att ge bort upplevelser i år, teaterbiljetter eller andra kulturella arrangemang, restaurangbesök, en dag i skidbacken genom att bjuda på liftkort, ja det finns en uppsjö av saker man kan ge bort till varandra.

Det jag främst vill propagera för dock är den bästa julklappen för i år, nämligen att skänka en slant till bevarandet av gammelskogen, det är ju inte bara vi människor som behöver julgranar! Jag har denna månad startat en egen liten insamling med målet att samla in 10 000 kr till juldagen och jag måste glatt säga att tempot i insamlandet är på topp! På två dagar har det ramlat in över 2000 kr, men det återstår en bit för att nå målet, därför bedjar jag till dig som läser detta att bidra med en liten slant till min insamling genom att klicka här, mycket enkelt och smärtfritt, antingen slänger man iväg ett sms där det dras 50 kr ifrån telefonen eller knappar in siffror från sitt plastkort. Jag vill även uppmana till att dela länken med så många ni känner om ni själva vill spara på 50-lappen.

Är ni sugna på att bygga ihop ett lite annorlunda pepparkakshus i år så vill jag tipsa om Naturarvets julgåva som ni kan se på bilden här nedanDet är vår kära Yrsa Sturesdotter som har bakat pepparkaksgranen och alla djuren och vill ni också bygga en pepparkaksgran så kan ni beställa ett gåvobevis, med gåvobeviset följer också recept och mallar på hur ni bakar och bygger ihop den lilla skogsdungen. Detta gör ni självklart vi vår hemsida

Nu är det bara att hoppas att stora glittrande snöflingor kommer att täcka landskapet omkring oss. Ha en fridfull och mysig adventstid

Hälsningar

Paulina

4 kommentarer:

 1. En sådan fin gran och djuren,underbara..Hoppas den får stå kvar i gammelskogen Iglekärr i Risveden.

  SvaraRadera
 2. Det hoppas vi alla på! Tack för stödet!
  / Paulina

  SvaraRadera
 3. Mmmm.. Grandoft.. Blandat med pepparkakornas kryddiga doft. Det är julens dofter!
  Ha en fin jultid..
  Raya

  SvaraRadera